DALFSEN – Café restaurant Het Boskamp aan de Sterrebosweg 2 in Dalfsen, kijkt uit naar een andere eigenaar. De huidige eigenaar Willy Schrijver hoopt binnenkort 70 jaar te worden en dan wordt het tijd om uit te zien naar opvolging. Zijn 3 kinderen zien er vanaf om het over te nemen. “Ach die hebben allen een goede baan, en ze weten wat horeca is. Alle drie hebben ze in hun jeugd daar altijd meegelopen en hard meegewerkt.”  Die hebben hun eigen keuze gemaakt., wat heel begrijpelijk is. Onder de huidige fijne medewerkers zitten helaas ook geen kandidaten die het stokje over kunnen nemen. Willy is zelf de één na jongste, uit een gezin van 13 kinderen. Dus in de familie zijn geen kandidaten die het prachtige bedrijf voort kunnen zetten.

Het Boskamp, dat al sinds 1961 bestaat, is een heel bijzonder bedrijf met vele gezichten in de recreatieve sector. In het seizoen, dat al met Pasen begint en tot de herfstvakantie doorgaat, komen daar heel veel gasten van de naastgelegen camping. Het heeft dus in het seizoen hoofdzakelijk een functie als restaurant met snackbar met softijsmachines, voor de campinggasten. En niet te vergeten een fantastische aanlegplek voor wandelaars en fietsers, het ligt namelijk aan het wandel- en fietsnetwerk. En dan midden in de bossen: Het Sterrebos. Heel veel mensen hebben prachtige herinneringen aan dit mooie bedrijf, ook al vanwege de leuke activiteiten die daar in het verleden te doen waren, (daar wordt nu nog heel lang over na gesproken, daar genieten we nu nog steeds van) daarnaast ook de fijne bediening met vergaande service.

Velen kwamen ook vooral voor de goede kwaliteit van gerechten op de menukaart, zoals de gegrilde schweinehaxe, hun specifieke rauwkost, de overheerlijke snert in de winter, en de balkenbrij en de eigengemaakte balkenbrijkroketten. Als het lekker is, weten de mensen je wel te vinden en komen gewoon terug.

De juiste overnamekandidaat kan hier een flinke boterham met een dikke laag beleg binnen halen. Te meer juist buiten het hoogseizoen heel veel mogelijkheden liggen om elders een catering te verzorgen. Er is namelijk een grote keuken met professionele apparatuur en werkbanken, waar men alle voorbereidingen kan doen, er is een grote koelcel, een grote vriescel en 2 magazijnen.

Het horecabedrijf ligt in een rustige omgeving waar met respect met de natuur wordt omgegaan. Dus nooit keiharde muziek of muziekbandjes. Want de campinggasten, zijn ook jouw gasten. Lawaai past niet in deze omgeving die juist gericht is op de mooie natuur. De kenner weet wat dat betekent. Er zit een prachtig groot terras bij, ze zeggen wel eens: daar is het grootste terras van Dalfsen. Al 5 jaar wordt Willy geplaagd met de opmerking van: wanneer ga je stoppen, hij had dan standaard zijn antwoord klaar: ‘’Ik denk tegen half negen, negen uur.’’

Of zo van: stop je nog niet gauw, want jij bent de jongste ook niet meer, klopt zegt hij dan, ” Agnes is de jongste en dat blijft ook zo.”

Hij is op zijn 25e ingestapt in dit familiebedrijf na 10 jaar elders gewerkt te hebben,  eerst in loondienst bij zijn broer, later in een maatschap en vervolgens (samen met de Rabobank) eigenaar, het was een hele lange, maar mooie periode. We hebben ontzettend leuke gasten gehad, met heel veel humor en lol, en ook altijd ontzettend fijn personeel. Nu nog steeds, het is gewoon fantastisch met hen te werken en het houdt je jong.  De nieuwe kandidaat kan zo instappen, zelfs nog voor het seizoen. En desgewenst helpen we nog gewoon een paar maanden met meedraaien (alleen als dat op prijs gesteld wordt) zodat er een prima overgang kan plaatsvinden. Na wat publicatie  blijkt er erg veel animo te zijn. Als er liefhebbers zijn, dan kunnen die zich uitsluitend wenden tot de heer Bernhard Kootstra van Bureau Kootstra BV in Dalfsen. Hij zal dit alles gaan begeleiden.

Door Redactie